Пратећи традицију која је започета пре више од 20 година, преко 1.000 социјално угрожене деце били су гости Њихових Краљевских Височанства Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине на традиционалним Васкршњим пријемима у дому Краљевске породице Србије, Белом Двору.

Деца без родитељског старања, деца са тешкоћама у интелектуалном развоју и социјално угрожена деца, из домова и удружења широм Србије и Републике Српске, добила су васкршње поклоне од Њихових Краљевских Височанства. Пријеми су одржани у присуству Његовог Преосвештенства викара Његове Светости Патријарха српског Порфирија, Епископа топличког господина Петра, који је деци говорио о значају Васкрса.

Током дана одржана су три пријема на којима су деца уживала у дивним поклонима и дружила се са васкршњим зеком, аниматорима из удружења уметника „Van Dam Studio”, као и музичком програму хора Епархије шабачке „Св. Јован Богослов”. Као и сваке године, за малишане је било велико весеље када су у Краљевском парку испред Белог Двора тражили шарена јаја, након чега су Престолонаследник и Принцеза деци уручили играчке, слаткише и друге пригодне поклоне.

Пријеми су омогућени великим залагањем Хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, која традиционално прикупља донације за куповину поклона за децу за празнике, што је и ове године учинила, шаљући велики контејнер који је у новембру прошле године стигао у Краљевски Двор.

„Провести сваки могући тренутак са овом прелепом децом је благослов. Ова прилика да им пружимо нашу љубав, да се осећају као код куће и да знају да нису заборављена, да их видимо како се играју и да су срећни и радосни, најдрагоценија је ствар на свету. Бели Двор и Краљевски Двор нису само наш дом, они су дом за све вас, сви заједно чинимо једну велику породицу. Мој супруг и ја смо веома срећни због радости даривања коју је овај дан донео деци, али и свима нама”, изјавила је овом приликом Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Ово дивно васкршње дружење значајно су помогле Хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага, Њујорка, Торонта и Лондона, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, као и бројни донатори, међу којима су: „Passion 4 K.I.D.S.“ основан од стране Чарлса и Линде Ван Кеслер, Жито промет, Кока кола Swisslion Таково, Veropoluos доо, Марбо, Sweet choice, интернационалне школе из Београда које су се укључиле у хуманитарну акцију „Деца помажу деци“: Немачка школа у Београду, Британска интернационална школа из Београда и Међународна школа „Руђер Бошковић“, као и госпођа Микел Рид Керол. Велику подршку су дали и Епархија шабачка Српске православне цркве и удружењу уметника „Van Dam Studio“.

Њихова Краљевска Височанства желе да се захвале свим донаторима који су великодушно помогли овогодишње пријеме за децу и заједно учинили овај празник садржајнијим за најмлађе.