Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина традиционално обележавају Божићне празнике у свом дому, Краљевском двору на Дедињу. Ове године, заједно са Њиховим Краљевским Височанствима је и госпођа Бети Румелиотис, сестра Њ.К.В. Принцезе Катарине.

На јутро Бадњег дана, поштујући вековну традицију српског народа, Њ.К.В. Престолонаследник Александар одсекао је бадњак и донео га испред Краљевског двора.

Бадње вече обележено је још једном лепом српском традицијом, паљењем бадњака испред Краљевског двора, које је благословио отац Михаило Рапајић. Присутни су били и чланови Крунског савета, Фондације Престолонаследника Александра за културу и образовање, Краљевског медицинског одбора, чланови Удружења Краљевина Србија, које је под Престолонаследниковим покровитељством, као и многи други пријатељи Краљевске породице. Након паљења бадњака уследио је традиционални пријем за све присутне у Краљевском двору.

Престолонаследник Александар је поновио жељу да грађани Србије и Републике Српске и сви људи широм света који сутра славе Божић, проводе што више времена са својим породицама, као и добро здравље, много љубави и благостања.

Краљевска породица још једном честита Божић и срећне празнике свим грађанима Србије и Републике Српске традиционалним божићним поздравом „Христос се роди!“