Њ.К.В. Престолонаследник Александар је још једном, поштујући традицију која је започео по повратку Краљевске породице у земљу, приредио традиционалну вечеру у Белом Двору у част редовног пролећног заседања Светог Архијерејског Сабора Српске православне цркве.

Вечери су присуствовали Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије са Митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем и Епископима Српске Православне Цркве, г. Ивица Дачић, Председник Народне скупштине Србије, др Владимир Рогановић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Владе Србије и чланови Саветодавних тела Круне.

„Веома сам срећан што могу да вас дочекам у дому моје породице. Ово традиционално окупљање је пример заједништва и сарадње за опште добро. Црква и Круна су увек биле блиске и заједно радиле за добро нашег народа и наше земље, и то ће наставити и у будућности. То су две институције које заједничким снагама доносе стабилност Србији.

Премудрост наше цркве је стара вековима. Та мудрост нас је водила кроз многе тешкоће, учинила нас јачим и уједињеним. Веома су ме обрадовале вести да је остварено канонско јединство са црквом у Македонији. Заједничке молитве православне браће су увек много јаче, оне шире Божију љубав и реч.

Док сам живео у иностранству, добро сам видео колико црква значи нашим људима, да би oчували традицију, јединство и обичаје. Верујем да ће наша Црква на челу са Патријархом Порфиријем наставити да води српски народ на путу јединства и слоге.

Као што је Господ рекао својим апостолима: Ви сте со земље! Ви сте светлост света! Хвала вам на подршци коју пружате нашем народу, нашој земљи и мојој породици. Нека Господ благослови ваш труд и услиши ваше молитве!“, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије захвалио се на гостопримству Њ.К.В. Престолонаследнику Александру и пожелео му срећу и благостање Краљевској породици, истичући да је то „прва породица Србије“.