Господин Милош Павковић, председник Удружења Краљевина Србија, прочитао је писмо Њ.К.В. Престолонаследника Александра и положио венац у име Његовог Краљевског Височанства на споменик генералу Драгољубу Михаиловићу на свечаности на Равној Гори, коју традиционално сваке године организује Равногорски покрет.

Ова манифестација је посвећена сећању на дан када је пре 81 годину пуковник Драгољуб Михаиловић са групом од 25 официра и војника дошао на Равну Гору, на планини Сувобор, и започео герилску борбу Југословенске војске у отаџбини против нацистичких окупатора.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар није био у могућности да лично присуствује, због раније преузетих обавеза у иностранству, али је прочитано његово писмо у ком је навео: „Са овог светог места, искра слободе и отпора освајачким трупама проширила се као ватра по целој земљи. Још једном је поштовање завета наших предака јасно показало онима који су настојали да поробе нашу отаџбину да смо ми слободољубиви људи, увек на страни добра, против екстремних идеологија, који не трпе окове. Одабравши пут стављања живота на олтар отаџбине у праведној борби за слободу, Дража и његови храбри војници побринули су се да име Равне Горе постане важан симбол сваког правог родољуба у нашој земљи.

Одајући почаст тим херојима, сви смо дужни да увек будемо верни врхунским вредностима и идеалима правде, оданости и поштења, као што су увек били бесмртни генерал Михаиловић и његови херојски борци. То су вредности које се морају применити у сваком аспекту живота и не смеју никада да се забораве. Увек морамо бити свесни колико је традиција Југословенске војске у отаџбини важна за нашу земљу и наш народ, за нашу историју и вредности у које сви верујемо.

Нека је вечна слава бесмртном генералу Михаиловићу и његовим јуначким војницима!“