Њ.К.В. Престолонаследник Александар упутио је честитке поводом предстојеће Рош Хашане, јеврејске Нове године, челницима јеврејске заједнице у Србији, Републици Српској и свим Јеврејима широм света. Обележавање овог великог празника ове године почиње сутра, у недељу 25. септембра увече и траје до уторка 27. септембра увече.

„Свим припадницима јеврејске заједнице у Србији, Републици Српској и свим Јеврејима широм света упућујем најискреније честитке поводом великог празника – Рош Хашане!

Овај празник нас подсећа да треба да се осврнемо на догађаје из прошлости, да сваког дана у наредној години тежимо да будемо бољи, да помажемо онима којима је помоћ потребна и да се молимо за добро наших најмилијих, наших пријатеља и комшија, као и за мир и просперитет широм света. Помолимо се сви да међу људима превлада Божја љубав и међусобно разумевање.

Вама и вашим породицама од срца желим мирну, успешну и благословену годину, уз радосни поздрав: „Шана това!“, изјавио је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.