NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar uputio je čestitke povodom predstojeće Roš Hašane, jevrejske Nove godine, čelnicima jevrejske zajednice u Srbiji, Republici Srpskoj i svim Jevrejima širom sveta. Obeležavanje ovog velikog praznika ove godine počinje sutra, u nedelju 25. septembra uveče i traje do utorka 27. septembra uveče.

„Svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji, Republici Srpskoj i svim Jevrejima širom sveta upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog praznika – Roš Hašane!

Ovaj praznik nas podseća da treba da se osvrnemo na događaje iz prošlosti, da svakog dana u narednoj godini težimo da budemo bolji, da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna i da se molimo za dobro naših najmilijih, naših prijatelja i komšija, kao i za mir i prosperitet širom sveta. Pomolimo se svi da među ljudima prevlada Božja ljubav i međusobno razumevanje.

Vama i vašim porodicama od srca želim mirnu, uspešnu i blagoslovenu godinu, uz radosni pozdrav: „Šana tova!“, izjavio je NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar.