Њ.К.В. Престолонаследник Александар је и ове године био домаћин традиционалне вечере у Белом Двору у част годишњег заседања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве, по традицији коју је Његово Краљевско Височанство започело по повратку Краљевске породице у Србију.

Вечери су синоћ присуствовали Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије са Митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем и eпископима Српске православне цркве, др Владимиром Рогановићем, директором Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Србије, као и члановима саветодавних тела Круне.

„Ово традиционално окупљање је пример заједништва и сарадње за опште добро. Црква и Круна су увек биле блиске и заједно радиле за добро нашег народа и наше земље. Тако ћемо наставити и у будућности. То су две институције на које ће народ Србије увек моћи да се ослони.

Наше старе традиције нас обавезују, а мудрост наше цркве је вековима стара. Та мудрост нас је провела кроз многе потешкоће, учинила нас јачим и уједињеним. Та мудрост је била и најснажнији ослонац за сваког мог претка, па и за мене. Знам да ће наша Црква на челу са Патријархом Порфиријем наставити да води наш народ на путу јединства и слоге. Следећи нашу свету цркву, и ми сви ћемо остати на путу нашег Господа“, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

Његова Светост Патријарх српски Порфирије захвалио је Његовом Краљевском Височанству на гостопримству, пожелео срећу и благостање Краљевској породици, истакавши да је „глава Краљевског дома уједно и глава српске породице. Краљевски дом је важан део не само наше историје, него и будућности, он је омогућио да и наш народ сија и споља и изнутра“.