Њ.К.В. Престолонаследник Александар упућује честитке поводом предстојећег Васкрса Његовој Светости Патријарху српском Порфирију, епископима, свештенству и свим православним верницима.

„Свим православним верницима, моја супруга Принцеза Катарина, ја и цела Краљевска породица, упућујемо најрадосније и најсрдачније жеље за највећи празник од свих – Васкрс!

Васкрсење Господа нашег Исуса Христа донело је спасење целом свету. Победа живота над смрћу, добра над злом, која се догодила када је наш Спаситељ устао из гроба, даје нам наду и сигурност. Овај свети дан, празник над празницима, учвршћује нашу веру и уноси топлину у наша срца.

Сви смо ми Његова деца и сви морамо да живимо сваки дан свог живота у складу са Његовим светим речима, које нам дају смернице и које су наша водиља на путу који треба да следимо. Уз Његов благослов, имаћемо снаге да савладамо све тешкоће.

Желим вам да празнике проведете са својим најмилијима, у здрављу, миру и срећи. Са највећом радошћу изговарам речи нашег традиционалног поздрава – „Христос васкрсе!“, рекао је Престолонаследник Александар.