Пријем за најбоље матуранте 2021

Фондација Њ.К.В. Престолонаследника Александра за образовање и културу наградила је и ове године, традиционално, више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске за изванредне резултате постигнуте у средњој школи.

Уместо традиционалне церемоније, која се организовала на Белом двору током 18 година, где су матуранти имали прилику да лично упознају Њ.К.В. Престолонаследника Александра, јубиларна 20. додела награда организована је онлајн, као и претходне године, а похвалнице и поклони за ученике послати су њиховим школама.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар честитао је најбољим ученицима на успеху и пожелео им пуно среће у даљем образовању и усавршавању. „Образовани млади људи су наша будућност. Морамо их подржати на путу знања и личног развоја, како би могли да остану у Србији и својим радом помогну нашој земљи“, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар. Он се посебно захвалио корпорацији НЦР, спонзору овог догађаја, на континуираној подршци, као и Линк Групи која ове године додељује 40 стипендија за своју престижну ИТА академију. Њ.К.В. Престолонаследник Александар се такође захвалио министрима образовања Србије и Републике Српске, господину Бранку Ружиц́у и госпођи Наталији Тривиц́, на подршци.

У духу традиције својих предака, по узору на Краља Александра I и Краљицу Марију, Њ.К.В. Престолонаследник Александар основао је Фондацију за образовање и културу, с циљем пружања подршке младим људима. Престолонаследник Александар је заједно са сарадницима и партнерима посвећен унапређењу образовања и академских истраживања у Србији, као и решавању проблема одлива младих и талентованих људи.

Испод можете видети обраћања Њ.К.В. Престолонаследника Александра, госпође Марије Живановић-Смит, више потпредседнице НЦР-а за корпоративни маркетинг, комуникације и екстерне послове, Њ.Е. г-дина Бранка Ружића, министра просвете, науке и технолошког развоја, Њ.Е. г-ђе Наталије Тривић, министра просвете и културе Републике Српске, др Валентина Кулета, председника Линк Групе и господина Ђорђа Огризовића, коме је Фондација Њ.К.В. Престолонаследника Александра доделила награду у 2017. години.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар

Обраћање Њ.К.В. Престолонаследника Александра најбољим ученицима завршних разреда средњих школа из Србије и Републике Српске.

Г-ђа Марија Живановић-Smith, NCR Виша потпредседница за корпоративни маркетинг, комуникације и екстерне послове

Обраћање Г-ђа Марија Живановић-Smith, NCR Виша потпредседница за корпоративни маркетинг, комуникације и екстерне послове најбољим ученицима завршних разреда средњих школа из Србије и Републике Српске.

 

Њ.Е. г-дин Бранко Ружић Министар просвете, науке и технолошког развоја

Обраћање Њ.Е. г-дин Бранко Ружић Министар просвете, науке и технолошког развоја најбољим ученицима завршних разреда средњих школа из Србије и Републике Српске.

Њ.Е. мр Наталија Тривић, министарка просвете и културе Републике Српске

Обраћање Њ.Е. мр Наталије Тривић, министарке просвете и културе Републике Српске најбољим ученицима завршних разреда средњих школа из Србије и Републике Српске.

Др Валентин Кулето Link Group Председник

Обраћање Др Валентин Кулето Link Group Председник најбољим ученицима завршних разреда средњих школа из Србије и Републике Српске.

Г-дин Ђорђе Огризовић добитник похвалнице Њ.К.В. Престолонаследника Александра 2017

Обраћање Г-дин Ђорђе Огризовић добитник похвалнице Њ.К.В. Престолонаследника Александра 2017 најбољим ученицима завршних разреда средњих школа из Србије и Републике Српске.

Галерија претходних церемонија:

NCR logo