Њ.К.В. Принцеза Катарина донирала је нову опрему за двориште Дома за децу без родитељског старања “Дринка Павловић” у Београду.

Невероватно великодушна донација у вредности од 13,700 долара, обезбеђена је преко хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, захваљујући Фондацији Џона и Милдред Медић Вученић, у знак сећања на њихову сестру Нанет Е. Вученић. Осим нових справа за вежбање и игру деце (5 различитих сетова справа за игралиште), двориште Дома опремљено је и новим клупама, баштенским столовима, великим жардињерама са цвећем и косилицом за траву.

„Веома сам срећна што ће, захваљујући овој донацији, деца добити уређено игралиште, у ком могу да се забаве и уживају у свакодневној игри. Деца су наше највеће богатство и веома је важно да водимо рачуна о њиховом здрављу и правилном развоју, а захваљујући овој опреми биће у прилици да се свакодневно баве спортом и активно проводе време у природи“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

На позив Њ.К.В. Принцезе Катарине, игралиште је свечано отворила министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић.

“Захваљујем свим људима који су и у овим тешким временима показали доброту, хуманост и солидарност. Захваљујући донацији Фондације Принцезе Катарине оплемењено је двориште Дома “Дринка Павловић” које ће имати велику улогу у одрастању и васпитавању деце”, рекла је Кисић Тепавчевић, уз поруку да је “задатак свих нас да деци прузимо срећно детињство”.

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска Зоран Милачић изразио је захвалност Њ.К.В. Принцези Катарини,  хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго и фондацији Џона и Милдред Медић Вученић за њихову подршку.

„У име деце, желим да се захвалим Њ.К.В. Принцези Катарини и хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго што већ годинама великодушно помажу деци у свим нашим установама. Својим донацијама помажу нам да реализујемо планиране активности“, рекао је Милачић и захвалио се министарки Тепавчевић на подршци оваквим пројектима.