Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина бораве у Тирани као гости албанске Краљевске породице (http://www.albanianroyalcourt.al/pages/welcome), на венчању Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Леке од Албаније и госпођице Елије Захарије.

Радостан догађај одржан је данас у Краљевском двору у Тирани у присуству породице Захарија и Краљевске породице. Венчање је пропраћено изузетним духовним обредом на ком су присуствовале многобројне званице, а овај дан крунисан је фантастичном гала вечером на Краљевском двору (напомена: Краљевски двор је реституцијом враћен Престолонаследнику Леки).

Краљевском венчању присуствовали су Њено Величанство Краљица Софија од Шпаније, Њ.К.В. Принц и Принцеза Мајкл од Кента (Уједињено Краљевство), Њ.К.В. Принцеза Леа од Белгије, Њ.К.В. Принц Гијом и Принцеза Сибила од Луксембурга, Њ.К.В Принцеза Лала Мерјем од Марока, Њихова Пресветла Височанства Принц Филип и Принцеза Изабела од Лихтенштајна, Њ.К.В. Принц Никола II Петровић-Његош од Црне Горе, Њихова Царска Височанства Велика Војвоткиња Марија И Велики Војвода Ђорђе од Русије, Њихова Краљевска Височанства Принцеза Маргарета од Румуније и Принц Раду, Њ.К.В. Принцеза Ирена, Принц Мајкл и Принцеза Марина од Грчке, Његово Краљевско Височанство Принц Давид Багратиони од Грузије, Његова екселенција амбасадор Републике Србије у Албанији господин Мирољуб Зарић са супругом и још многи други.

У недељу 9. октобра албански премијер Његова екселенција господин Еди Рама биће домаћин на опроштајном бранчу (http://www.kryeministria.al/en/government/prime-minister-cabinet/rama-edi)

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Лека II од Албаније рођен је 26. марта 1982. године у Јоханесбургу, Јужна Африка, као син Њихових Величанстава Краља Леке I и Краљице Сузан. Јужноафричка влада је прогласила породилиште у ком је рођен за албанску територију на 24 сата. Принц је добио пуно име Лека Анвар Зог Реза Будоуен Мсизиве и од очеве смрти 2011. године он је глава албанске Краљевске породице. Проглашен је за наследника краљевске круне Његовог Величанства Краља Леке I 2000. години, након 18. рођендана, у складу са Статутом албанске монархије из 1928. године. Он је једини старешина Реда Бесе и Скендербега и носилац ордена Великог крста Реда Санти Маурицио де Лазаро.

Елија Захарија је кћерка Џорџа Захарије и Илке Муји. Њен отац је пореклом са Косова и Перметија, региона у јужној Албанији. Породица Муји потиче из Подгорице, Црна Гора, а преселила се у Скадар, град у северној Албанији, у периоду монархије. Након удаје за Њ.К.В. Престолонаследника Леку II 8. октобра, госпођица Захарија ће носити титулу Њено Краљевско Височанство Принцеза Елија од Албаније.

Престолонаследник Александар и Њено Величанство Краљица Софија од Шпаније Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар са Његовим Краљевским Височанством Принцом Мајклом од Кента и Њ.Е. господином Мирољубом Зарићем, амбасадором Србије у Албанији Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина и Њ.К.В.Принц Никола II Петровић-Његош од Црне Горе

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина са Краљевским паром и Њ.К.В.Принцом Николом II Петровићем-Његошeм од Црне Горе Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина и Ерион Велиај, градоначелник Тиране