Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina borave u Tirani kao gosti albanske Kraljevske porodice (http://www.albanianroyalcourt.al/pages/welcome), na venčanju Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Leke od Albanije i gospođice Elije Zaharije.

Radostan događaj održan je danas u Kraljevskom dvoru u Tirani u prisustvu porodice Zaharija i Kraljevske porodice. Venčanje je propraćeno izuzetnim duhovnim obredom na kom su prisustvovale mnogobrojne zvanice, a ovaj dan krunisan je fantastičnom gala večerom na Kraljevskom dvoru (napomena: Kraljevski dvor je restitucijom vraćen Prestolonasledniku Leki).

Kraljevskom venčanju prisustvovali su Njeno Veličanstvo Kraljica Sofija od Španije, Nj.K.V. Princ i Princeza Majkl od Kenta (Ujedinjeno Kraljevstvo), Nj.K.V. Princeza Lea od Belgije, Nj.K.V. Princ Gijom i Princeza Sibila od Luksemburga, Nj.K.V Princeza Lala Merjem od Maroka, Njihova Presvetla Visočanstva Princ Filip i Princeza Izabela od Lihtenštajna, Nj.K.V. Princ Nikola II Petrović-Njegoš od Crne Gore, Njihova Carska Visočanstva Velika Vojvotkinja Marija I Veliki Vojvoda Đorđe od Rusije, Njihova Kraljevska Visočanstva Princeza Margareta od Rumunije i Princ Radu, Nj.K.V. Princeza Irena, Princ Majkl i Princeza Marina od Grčke, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ David Bagrationi od Gruzije, Njegova ekselencija ambasador Republike Srbije u Albaniji gospodin Miroljub Zarić sa suprugom i još mnogi drugi.

U nedelju 9. oktobra albanski premijer Njegova ekselencija gospodin Edi Rama biće domaćin na oproštajnom branču (http://www.kryeministria.al/en/government/prime-minister-cabinet/rama-edi)

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Leka II od Albanije rođen je 26. marta 1982. godine u Johanesburgu, Južna Afrika, kao sin Njihovih Veličanstava Kralja Leke I i Kraljice Suzan. Južnoafrička vlada je proglasila porodilište u kom je rođen za albansku teritoriju na 24 sata. Princ je dobio puno ime Leka Anvar Zog Reza Budouen Msizive i od očeve smrti 2011. godine on je glava albanske Kraljevske porodice. Proglašen je za naslednika kraljevske krune Njegovog Veličanstva Kralja Leke I 2000. godini, nakon 18. rođendana, u skladu sa Statutom albanske monarhije iz 1928. godine. On je jedini starešina Reda Bese i Skederbega i nosilac ordena Velikog krsta Reda Santi Mauricio de Lazaro.

Elija Zaharija je kćerka Džordža Zaharije i Ilke Muji. Njen otac je poreklom sa Kosova i Permetija, regiona u južnoj Albaniji. Porodica Muji potiče iz Podgorice, Crna Gora, a preselila se u Skadar, grad u severnoj Albaniji, u periodu monarhije. Nakon udaje za Nj.K.V. Prestolonaslednika Leku II 8. oktobra, gospođica Zaharija će nositi titulu Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Elija od Albanije.

Prestolonaslednik Aleksandar i Njeno Veličanstvo Kraljica Sofija od Španije Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar sa Njegovim Kraljevskim Visočanstvom Princom Majklom od Kenta i Nj.E. gospodinom Miroljubom Zarićem, ambasadorom Srbije u Albaniji Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina i Nj.K.V.Princ Nikola II Petrović-Njegoš od Crne Gore

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina sa Kraljevskim parom i Nj.K.V.Princom Nikolom II Petrovićem-Njegošom od Crne Gore Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina i Erion Veliaj, gradonačelnik Tirane