Са великом тугом, Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина примили су вест да је јуче, 10. јануара 2023. године, у Атини преминуо њихов драги рођак, кум и пријатељ, Њ.В. Краљ Константин II од Грчке.

Односи између Краљевских породица Грчке и Србије одувек су били обележени искреним и срдачним пријатељством и дубоким породичним везама. Њ.В. Краљ Константин II био је кум на венчању Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине 1985. године, а Његово Величанство је и крштени кум Престолонаследникових синова, Њ.К.В. Принца Наследника Филипа и Њ.К.В. Принца Александра. Такође, кћерка покојног Краља Грчке, Њ.К.В. Принцеза Теодора, кумче је Њ.К.В. Престолонаследника Александра.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Краљевска породица Србије упућују најдубље саучешће и искрено саосећање Њ.В. Краљици Ани Марији, сестрама покојног Краља, Њ.В. Краљици Софији од Шпаније и Њ.К.В. Принцези Ирени од Грчке, његовој деци Њ.К.В. Престолонаследнику Павлосу, Њ.К.В. Принцези Алексији, Њ.К.В. Принцу Николаосу, Њ.К.В. Принцези Теодори, Њ.К.В. Принцу Филипосу и свим осталим члановима Краљевске породице Грчке поводом овог веома тужног губитка.

У овим најтежим тренуцима, Краљевска породица Србије дели тугу и бол због смрти Његовог Величанства и упућује молитве Господу да се у својој милости сети покојног Краља. Одлазак Њ.В. Краља Константин II јако боли, свима ће веома недостајати, али успомена на њега ће се, са великом љубављу и поштовањем, заувек чувати.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар је био у блиским породичним везама са покојним Њ.В. Краљем Константином II од Грчке, Краљ је био Престолонаследников ујак. Њ.В. Краљ Александар од Грчке, деда по мајци Престолонаследника Александра, а чија је супруга била Аспазија Манос, био је рођени брат Њ.В. грчког Краља Павла, оца Краља Константина II.