Sa velikom tugom, Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina primili su vest da je juče, 10. januara 2023. godine, u Atini preminuo njihov dragi rođak, kum i prijatelj, Nj.V. Kralj Konstantin II od Grčke.

Odnosi između Kraljevskih porodica Grčke i Srbije oduvek su bili obeleženi iskrenim i srdačnim prijateljstvom i dubokim porodičnim vezama. Nj.V. Kralj Konstantin II bio je kum na venčanju Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine 1985. godine, a Njegovo Veličanstvo je i kršteni kum Prestolonaslednikovih sinova, Nj.K.V. Princa Naslednika Filipa i Nj.K.V. Princa Aleksandra. Takođe, kćerka pokojnog Kralja Grčke, Nj.K.V. Princeza Teodora, kumče je Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Kraljevska porodica Srbije upućuju najdublje saučešće i iskreno saosećanje Nj.V. Kraljici Ani Mariji, sestrama pokojnog Kralja, Nj.V. Kraljici Sofiji od Španije i Nj.K.V. Princezi Ireni od Grčke, njegovoj deci Nj.K.V. Prestolonasledniku Pavlosu, Nj.K.V. Princezi Aleksiji, Nj.K.V. Princu Nikolaosu, Nj.K.V. Princezi Teodori, Nj.K.V. Princu Filiposu i svim ostalim članovima Kraljevske porodice Grčke povodom ovog veoma tužnog gubitka.

U ovim najtežim trenucima, Kraljevska porodica Srbije deli tugu i bol zbog smrti Njegovog Veličanstva i upućuje molitve Gospodu da se u svojoj milosti seti pokojnog Kralja. Odlazak Nj.V. Kralja Konstantin II jako boli, svima će veoma nedostajati, ali uspomena na njega će se, sa velikom ljubavlju i poštovanjem, zauvek čuvati.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je bio u bliskim porodičnim vezama sa pokojnim Nj.V. Kraljem Konstantinom II od Grčke, Kralj je bio Prestolonaslednikov ujak. Nj.V. Kralj Aleksandar od Grčke, deda po majci Prestolonaslednika Aleksandra, a čija je supruga bila Aspazija Manos, bio je rođeni brat Nj.V. grčkog Kralja Pavla, oca Kralja Konstantina II.