Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине, хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго и Фондација Џона и Милдред Медић Вученић донирали су намештај Специјалној болници за психијатријске болести “Ковин”, у вредности од скоро 2 милиона динара ($19,630).

Невероватно великодушна донација коју је обезбедила Фондација Џона и Милдред Медић Вученић, преко хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго и Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине намењена је за преуређење и обнову Одељења за непсихотичне поремећаје и гранична стања, као и уређење дворишта болнице.

Пацијенти на овом одељењу сада ће моћи да уживају у потпуно опремљеном и уређеном дневном боравку и трпезарији. За дневну собу набављени су нови двоседи, нови клуб столови, столице и телевизор. За трпезарију су купљени нови трпезаријски столови и столице, фрижидер, шпорет и нови кухињски производи (посуђе, послужавници, лонци, шерпе, прибор за јело, кухињске крпе итд.)

Осим ентеријера, комплетно је уређено и двориште болнице. Постављене су нове клупе, баштенски и столови за играње шаха, као и канте за смеће.

“Настављамо да помажемо Специјалној болници “Ковин” како би пацијенти имали најбоље могуће услове током лечења и опоравка. Захваљујући нашим људима у дијаспори и њиховој великодушности, пацијенти болнице у Ковину проводиће време у потпуно новом, опремљеном амбијенту“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

В.д. директора др Јованка Петровић, спец. психијатрије изјавила је: ,,Захваљујем се Фондацији Џона и Милдред Медић Вученић, Њ.К.В. Принцези Катарини и хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго, у име свих наших пацијената и у име свих запослених у Специјалној болници ”Ковин“ за ову вредну донацију и допринос раду и развоју болнице. Донација попут ове доприноси повећању квалитета медицинске услуге и подржава процес хуманизације рада лечења наших пацијената.”