Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине организовала је донацију 7 интерактивних табли за школу за оштећене слухом-наглуве „Стефан Дечански“ у Београду. Значајну донацију вредну више од 8.000 долара, донирали су госпођа Ардис Гардела, председница Холи Института из Детроита и доктор Даниел Меглер, оториноларинголог српског порекла.

Холи институт је непрофитна организација која пружа услуге и програме усмерене на побољшање квалитета живота глувих, наглувих и слепих људи. Фондација Принцезе Катарине пре више од 5 година, посредовала је у успостављању контакта између овог Института и специјалне школе „Стефан Дечански“, након чега су две институције наставили дугогодишњу успешну сарадњу у циљу побољшања свакодневног живота ове групе људи.

Ученици специјалне школе „Стефан Дечански“ започењу своју нову школску годину 1. септембра са бољим условима за рад, а примена интерактивних табли допринеће продуктивности на часовима и ученици ће лакше разумети концепте који су представљени.

„Радујем се што ће ученике специјалне школе „Стефан Дечански“ дочекати нове интерактивне табле када поново седну у школске клупе. Оне ће им омогућити брже савладавање градива и приремити их да боље одговоре на захтеве данашњег пословног света. Веома се захваљујем доктору Меглеру и госпођи Гардела на несебичној помоћи коју пружају српској деци са оштећеним слухом и што им обезбежују сигурнију будућност. Ваше значајне донације пођеднако значе како деци, тако и њиховим родитељима. Драга децо, желим вам да будете здрави, радосни, дружите се и фокусирате на упијање знања. Срећан вам почетак школске године!“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.