Њ.К.В. Престолонаследник Александар упутио је честитке поводом предстојећег Курбан Бајрама свим верницима исламске заједнице у Србији, Републици Српској и широм света, који ове године први дан овог великог празника обележавају у недељу, 16. јуна.

„Упућујем моје искрене честитке свим припадницима исламске заједнице поводом великог празника – Курбан Бајрама!

Симболично дељење хране сиромашнима, онима који су мање срећни од нас, представља важан део и суштину ових светих дана. То није само помоћ која се дели, у том малом знаку пажње може се видети истинска Божија љубав и то је оно што се заиста шири међу људима. Када помажемо својим ближњима, ми ширимо Божије благослове и добру вољу међу народима света. Нека велики дани Бајрама инспиришу све људе и донесу им напредак и мудрост.

Желим вам да са радошћу прославите овај велики празник са својом породицом и ближњима, са својим најмилијима. Нека вам дух заједништва, пажње и саосећања који се дели у овим племенитим данима, донесе мир, спокој, љубав и просперитет у временима која предстоје, као и сваког дана ваших живота.

Бајрам шериф мубарек олсун! – Нека је племенити Бајрам благословен!“, изјавио је Њ.К.В. Престолонаследник Александар у својој поруци.