Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar uputio je čestitke povodom predstojećeg Kurban Bajrama svim vernicima islamske zajednice u Srbiji, Republici Srpskoj i širom sveta, koji ove godine prvi dan ovog velikog praznika obeležavaju u nedelju, 16. juna.

„Upućujem moje iskrene čestitke svim pripadnicima islamske zajednice povodom velikog praznika – Kurban Bajrama!

Simbolično deljenje hrane siromašnima, onima koji su manje srećni od nas, predstavlja važan deo i suštinu ovih svetih dana. To nije samo pomoć koja se deli, u tom malom znaku pažnje može se videti istinska Božija ljubav i to je ono što se zaista širi među ljudima. Kada pomažemo svojim bližnjima, mi širimo Božije blagoslove i dobru volju među narodima sveta. Neka veliki dani Bajrama inspirišu sve ljude i donesu im napredak i mudrost.

Želim vam da sa radošću proslavite ovaj veliki praznik sa svojom porodicom i bližnjima, sa svojim najmilijima. Neka vam duh zajedništva, pažnje i saosećanja koji se deli u ovim plemenitim danima, donese mir, spokoj, ljubav i prosperitet u vremenima koja predstoje, kao i svakog dana vaših života.

Bajram šerif mubarek olsun! – Neka je plemeniti Bajram blagosloven!“, izjavio je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar u svojoj poruci.