Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар боравио је данас у Ужицу. У оквиру своје посете, Престолонаследник је посетио градску кућу града Ужица где се сусрео са замеником градоначелника г-дином Видојем Дрндаревићем, Прву основну школу Краљ Петар II, као и ужичку општу болницу којој је уручио пацијент монитор за операциону салу вредан преко 1.000.000 динара, који је за ужичку болницу обезбедила Фондација Принцезе Катарине.

Престолонаследник се најпре састао са замеником градоначелника Ужица г-дином Видојем Дрндаревићем са којим је разговарао о проблемима са којима се сусреће Ужице, као и о потенцијалима овог града који могу бити привлачни новим инвеститорима. Престолонаследник и заменик градоначелника су постигли договор да се комуникација између управе града Ужица и Краљевског дома интензивира у будућности, како би заједно радили на промоцији овог града и привлачењу страних инвестиција.

Престолонаследник Александар је у пратњи заменика градоначелника Дрндаревића потом посетио Прву основну школу Краљ Петар II, где их је дочекао вршилац дужности директора школе г-дин Никола Бацетић. Повод Престолонаследникове посете овој школи је сто тридесета година постојања ове школе која је једна од две школе у Србији која носи име Престолонаследниковог оца, Њ.В. Краља Петра II. Ученицима ове школе Престолонаследник је даровао комплете лектира за њихову школску библиотеку, које су поклон Фондације за образовање Њ.К.В. Престолонаследника Александра. Након културно уметничког програма, Престолонаследник се ученицима и професорима ове школе захвалио што чувају и негују успомену на његовог оца: „Упркос вишедецинијској комунистичкој пропаганди, која се водила против мог оца у отаџбини, ваша школа је остала доследна и и даље носи његово име. Будите уверени, да имате све разлоге да будете поносни што ова школа носи име мог оца, Његовог Величанства Краља Петра II“. Престолонаследник је одговарао и на многобројна питања чланова ђачког парламента.

Након обиласка школе, Престолонаследник је посетио ужичку општу болницу којој је уручио пацијент монитор за операциону салу вредан више од 1.000.000 динара, који је за ужичку болницу обезбедила Фондација Принцезе Катарине. Уручујући овај вредан поклон директорки опште болнице у Ужици, др Јелени Раковић Радивојевић, Престолонаследник је истакао: „Задовољство ми је што настављамо традицију добре сарадње између Ваше болнице и хуманитарног фонда Принцезе Катарине. Обавештени смо да Вам је овај уређај био неопходан и обећали смо да ћемо вам тај уређај обезбедити. Као што знате, ми се увек трудимо да испунимо своја обећања и наставићемо то да чинимо и у будућности” – рекао је Престолонаследник. Затим је Престолонаследник Александар разговарао са директором Здравственог центра Ужице др Милошем Божовићем који га је упознао са пословањем центра и проблемима ове здравствене установе.

Краљевска породица Карађорђевић наставиће да помаже развој Ужица.

IMG_7491 IMG_7453 IMG_7446 IMG_7423

IMG_7380 IMG_7329 IMG_7141