Њ.К.В. Принцеза Катарина је претходних месеци донирала преко потребне електричне кревете, душеке и медицинску опрему у вредности већој од 500,000 евра.

Фондација Принцезе Катарине недавно је донирала 40 душека Специјалној болници за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ у Вршцу. Потом је Фондација Принцезе Катарине наставила да помаже болници за психијатријске болести у Вршцу донацијом 10 „Stryker“ електричних кревета са душецима и трансформаторима.

Вредност ове донације износи преко 47,000 евра, а донација је реализована уз подршку „Project C.U.R.E.“ из Денвера у Колораду и Лајфлајн Њујорк хуманитарне организације, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина.

„Веома сам срећна зато што ова донација иде Специјалној болници за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ у Вршцу, имајући у виду њихов велики капацитет од преко 900 кревета. Мој супруг и ја се веома захваљујемо др Дагласу Џексону, председнику „Project C.U.R.E.“, који већ дуги низ година помаже мојој Фондацији у

Србији. Веома је важно, посебно у овом тренутку, када узмемо у обзир кроз шта пролазе наши херојски лекари, медицинске сестре и медицинско особље због корона вируса, да им омогућимо да добију оно што им треба, како би били у могућности да наставе да помажу људима“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.