Њ.К.В. Престолонаследник Александар дао је ексклузивни интервју за Националну телевизију Словеније и њену емисију „На глас” током посете Краљевског пара Србије Словенији, поводом Дана српско-словеначког пријатељства. Интервју је емитован 25. јуна 2022. на Првом програму ТВ Словеније.

Његово Краљевско Височанство је говорио о активностима Краљевске породице, важном питању конфисковане приватне имовине Карађорђевића у Словенији и чињеници да Словенија, иако чланица Европске уније, још није направила позитиван помак да исправи учињену неправду нанету од стране комунистичке диктатуре, као и о историји династије и другим темама. Цео видео са српским преводом можете погледати на линку на крају текста.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар се најлепше захваљује госпођи Александри Бањанац Лубеј, уреднику и новинару ТВ Словеније и емисије „На глас“, као и целој екипи словеначке Националне телевизије на високом професионализму и лепој сарадњи, као и прилици да се обрати јавности Словеније.

Такође смо веома захвални Националној телевизији Словеније на уступљеном видео материјалу и дозволи за његово објављивање. Српски и енглески титл припремила је Канцеларија Краљевског Двора у Београду.

Интервју је објављен и на сајту ТВ Словеније у писаној форми – ЛИНК, а видео је у оригиналном облику, са титловима на словеначком језику, доступан на њиховом сајту – ЛИНК

Више о посети Краљевског пара Србије Словенији прочитајте на сајту Краљевске породице на ЛИНКУ

Извор видеа: “НаГлас!” / ТВ Словенија.