Удружење Краљевина Србија које ради под покровитељством Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра обележило је вечерас петогодишњицу постојања. Свечаном пријему у Влајковићевој 4, у просторијама Удружења поред Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине, присуствовали су и чланови Саветодавних тела Круне Краљевског дома Карађорђевић, црквени великодостојници, представници дипломатског кора, као и велики број представника културног и јавног живота Србије.

Свечани програм отворен је интонирањем оригиналне верзије химне „Боже правде” у интерпретацији г-дина Александра Пантелића, оперског певача, а затим је приказан филм о активностима и раду Удружења Краљевина Србија у протеклих пет година. Званицама су се у оквиру свечаног дела програма обратили Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар, који је покровитељ овог монархистичког Удружења, г-дин Драгомир Ацовић, председавајуће Саветодавних тела Круне и г-дин Марио Мајсторовић, председник Удружења Краљевина Србија.

Престолонаследник Александар је у свом обраћању пожелео члановима Удружења да остану сложни и уједињени, и да истрају у својим напорима да покрену и унапреде идеју монархије у Србији. „Користим прилику да позовем све људе заинтересоване за идеју монархије, да се придруже Удружењу Краљевина Србија и помогну његов даљи рад” – истакао је Престолонаследник.

Председник Удружења Краљевина Србија, г-дин Марио Мајсторовић, изјавио је да чланови овог Удружења нису ни сањали да једна мала група студената може учинити будућност у Краљевини Србији извеснијом, али су веровали и још увек верују у свој циљ и свој пут. „Тај пут се показао веома тешким, са бројним препрекама, али оно што смо научили јесте да не користимо заобилазнице. Потпуно сигурни у исправност својих уверења, користећи модеран приступ и начин рада, ми настављамо напред без обзира шта стоји пред нама” – изјавио је Мајсторовић.

Удружење Краљевина Србија је највеће монархистичко Удружење у Србији, и броји преко 18.000 чланова распоређених у преко 70 одбора широм земље. Удружење је основала група студената Београдског Универзитета 2008. године под именом Краљева омладина, као нестраначко, невладино и непрофитно удружење, под покровитељством Њ.К.В. Престолонаследника Александра, са примарним циљем обнове монархије у Србији. Ова група младих људи, уверена да успостављање монархије може помоћи Србији, успела је да својим активностима подстакне како млађу тако и старију популацију грађана да им се придружи. Управо због жеље великог броја људи старијих од 26 година да се укључе у рад за обнову монархије, Краљева омладина од јануара 2010. наставља да делује као подмладак веће организације – Удружења Краљевина Србија. Од оснивања до данас, ово Удружење је постало највеће монархистичко удружење у Србији са сталним порастом броја чланова. Више о активностима самог Удружења можете сазнати путем vеб сајта: www.kraljevinasrbija.com

IMG_1747m IMG_1682m IMG_1643m

IMG_1616m IMG_1535m