Udruženje Kraljevina Srbija koje radi pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra obeležilo je večeras petogodišnjicu postojanja. Svečanom prijemu u Vlajkovićevoj 4, u prostorijama Udruženja pored Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, prisustvovali su i članovi Savetodavnih tela Krune Kraljevskog doma Karađorđević, crkveni velikodostojnici, predstavnici diplomatskog kora, kao i veliki broj predstavnika kulturnog i javnog života Srbije.

Svečani program otvoren je intoniranjem originalne verzije himne „Bože pravde” u interpretaciji g-dina Aleksandra Pantelića, operskog pevača, a zatim je prikazan film o aktivnostima i radu Udruženja Kraljevina Srbija u proteklih pet godina. Zvanicama su se u okviru svečanog dela programa obratili Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar, koji je pokrovitelj ovog monarhističkog Udruženja, g-din Dragomir Acović, predsedavajuće Savetodavnih tela Krune i g-din Mario Majstorović, predsednik Udruženja Kraljevina Srbija.

Prestolonaslednik Aleksandar je u svom obraćanju poželeo članovima Udruženja da ostanu složni i ujedinjeni, i da istraju u svojim naporima da pokrenu i unaprede ideju monarhije u Srbiji. „Koristim priliku da pozovem sve ljude zainteresovane za ideju monarhije, da se pridruže Udruženju Kraljevina Srbija i pomognu njegov dalji rad” – istakao je Prestolonaslednik.

Predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, g-din Mario Majstorović, izjavio je da članovi ovog Udruženja nisu ni sanjali da jedna mala grupa studenata može učiniti budućnost u Kraljevini Srbiji izvesnijom, ali su verovali i još uvek veruju u svoj cilj i svoj put. „Taj put se pokazao veoma teškim, sa brojnim preprekama, ali ono što smo naučili jeste da ne koristimo zaobilaznice. Potpuno sigurni u ispravnost svojih uverenja, koristeći moderan pristup i način rada, mi nastavljamo napred bez obzira šta stoji pred nama” – izjavio je Majstorović.

Udruženje Kraljevina Srbija je najveće monarhističko Udruženje u Srbiji, i broji preko 18.000 članova raspoređenih u preko 70 odbora širom zemlje. Udruženje je osnovala grupa studenata Beogradskog Univerziteta 2008. godine pod imenom Kraljeva omladina, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa primarnim ciljem obnove monarhije u Srbiji. Ova grupa mladih ljudi, uverena da uspostavljanje monarhije može pomoći Srbiji, uspela je da svojim aktivnostima podstakne kako mlađu tako i stariju populaciju građana da im se pridruži. Upravo zbog želje velikog broja ljudi starijih od 26 godina da se uključe u rad za obnovu monarhije, Kraljeva omladina od januara 2010. nastavlja da deluje kao podmladak veće organizacije – Udruženja Kraljevina Srbija. Od osnivanja do danas, ovo Udruženje je postalo najveće monarhističko udruženje u Srbiji sa stalnim porastom broja članova. Više o aktivnostima samog Udruženja možete saznati putem web sajta: www.kraljevinasrbija.com

IMG_1747m IMG_1682m IMG_1643m

IMG_1616m IMG_1535m