Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су годишњем добротворном ручку који је организовала Хуманитарна организација Лајфлајн Њујорк, чији је покровитељ Њено Краљевско Височанство више од 25 година. Догађај је одржан у понедељак, 24. октобра у ресторану „Ил Гатопардо“, са циљем да се помогне дечијим болницама у Србији, што је наставак дугогодишње посвећености у пружању подршке нашој земљи.

Овом хуманитарном догађају са добротворном аукцијом присуствовали Њ.К.В. Кнез Динитрије и г-ђа Тамара Вујовић, конзул Србије у Њујорку, заједно са великим бројем других уважених гостију, пријатеља и добротвора Лајфлајна, који су још једном пружили велику подршку и показали вољу и спремност да помогну онима којима је помоћ потребна. Аукцију је водио амерички глумац Џек Хартнет.

Престолонаследник Александар је поздравио све присутне и изразио захвалност што не заборављају потребе народа наше земље и подржавају мисију његове супруге Принцезе Катарине и њену посвећеност пружању помоћи свима којима је потребна, без обзира на расу, старост, етничку или верску припадност.

„Веома сам срећна што сам данас овде, на годишњем добротворном ручку Лајфлајна Њујорк, како бисмо заједно могли да пружимо преко потребну помоћ дечијим болницама у Србији. Веома сам захвална свим дивним људима који су се несебично и свим срцем придружили овој акцији прикупљања средстава. Сазнање да ће ови заједнички напори допринети добробити деце, њиховом здрављу, доноси много радости и утехе. Пружајући деци, обезбеђујемо њихову будућност, али и будућност свих нас.

Љубав и посвећеност свих добротвора Хуманитарне организације Лајфлајн, чији сам поносни покровитељ, коју имате за оне који су у невољи су вредни дивљења и заслужују сваку похвалу. Ваша подршка нашим напорима омогућила је да се многи животи у Србији и Републици Српској промене на боље. Ваша посвећеност нам даје снагу да наставимо нашу заједничку мисију да увек будемо уз наш народ и да будемо тамо где је помоћ најпотребнија. Јер има много људи којима је и даље потребна наша помоћ и подршка.

Знамо шта осећамо када дајемо живот и наду онима који осећају да су заборављени. Никада нећемо дозволити да деца и народ Србије осете да немају шансу за оно шта би требало да имају и што заслужују да имају. То је оно што желимо да радимо јер верујемо у радост давања. Морамо да направимо разлику у овом свету јер имамо одговорност, не само за себе, већ и за друге“, истакла је Њ.К.В. Принцеза Катарина овом приликом.

Веома смо захвални појединцима и компанијама које су својом великодушном подршком омогућиле добротворну аукцију: г-дину Жарку Богојевићу и његовој компанији БЗ конзорцијум доо из Висконсина, „Кући Шалини“, „Линда Ричардс лакшри“, Њ.К.В. Кнезу Димитрију, г-ђи Тамари Вујовић, Конзулу Србије у Њујорку, г-дину Ричарду Јанкову и његовој супрузи Маргарет, г-ђи Никол Милер, г-ђи Шили Хвам Хултгрен Ђангранде и њеној ћерки г-ђи Гвинет Ђангранде, која је наступала, г-ђи Рушки Бергман, као и свим донаторима и члановима Управног одбора Лајфлајн Њујорк и њиховом тиму, што су још једном показали своју посвећеност.