Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага обезбедила је донацију Фондацији Њ.К.В. Принцезе Катарине, од породице Сперанца, у знак сећања на њиховог брата Дагласа Вајтехеда, у вредности од 10,750 америчких долара.

Захваљујемо се породици Сперанца на овој невероватно великодушној донацији! Она има за циљ да помогне основној школи „Јован Шербановић“ у селу Близнак, обезбеђивањем најновије рачунарске опреме, намештаја за учионице, књига за библиотеку, новог игралишта и спортске опреме, ранчева са школским прибором и кутија са образовним материјалима и играма, као и свега другог што је школи дуги низ година било потребно за квалитетно образовање.

Њ.К.В. Принцеза Катарина веома је срећна због помоћи пружене овој школи: „Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага, чији сам покровитељ више од 25 година, неуморно ради за нашу децу. Србија није само Београд, ми помажемо школама широм Србије и Републике Српске. Посебно сам захвална нашим великодушним донаторима, породици Сперанца, која брине о нашој деци и пружа им помоћ током ових тешких времена. Бог вас благословио што помажете нашој деци! Наша деца ће сада моћи да се усредсреде на учење и да уживају у школовању. Желим им пуно успеха у новој школској години!“

Господин Горан Милинковић, директор школе, нагласио је да ова донација много значи школи и ученицима и захвалио породици Сперанца која ју је омогућила, као и Хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага и Њ.К.В. Принцези Катарини.