Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар упутио је своје најискреније честитке новоизабраном Патријарху српском Његовој Светости Г-дину Г-дину Порфирију.

“Као Престолонаследник и Старешина Краљевске породице Србије, срдачно Вам честитам на избору за 46. по реду поглавара наше аутокефалне Српске Православне Цркве, кличући – Достојан! Од срца Вам желим да најодговорнију службу Патријарха српског обављате у добром здрављу и на многа и блага лета!

Света Српска Православна Црква и Круна најстарије су институције нашег народа које су га обликовале, чувале и водиле кроз векове. У Вашим Светим претходницима имали смо духовну утеху и подршку у заједничким подухватима за добробит нашег народа. Жеља нам је да ову вишевековну традицију рада на општој користи наставимо и с Вама, као духовним Оцем и Архипастиром свих нас, верних чеда наше Свете Цркве. Уверен сам да ћемо у том узвишеном циљу имати Ваш Свети патријарашки благослов и сарадњу.

Осим тога, позната нам је љубав и приврженост коју Ваша Светост осећа према српској Краљевској породици, стога смо уверени да ћете наставити да нам пружате очинску бригу и подршку, на исти онај начин како су то радили Ваши претходници најсветијих и блажених успомена уснувши патријарси Павле и Иринеј”, навео је Престолонаследник Александар.