Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar uputio je svoje najiskrenije čestitke novoizabranom Patrijarhu srpskom Njegovoj Svetosti G-dinu G-dinu Porfiriju.

“Kao Prestolonaslednik i Starešina Kraljevske porodice Srbije, srdačno Vam čestitam na izboru za 46. po redu poglavara naše autokefalne Srpske Pravoslavne Crkve, kličući – Dostojan! Od srca Vam želim da najodgovorniju službu Patrijarha srpskog obavljate u dobrom zdravlju i na mnoga i blaga leta!

Sveta Srpska Pravoslavna Crkva i Kruna najstarije su institucije našeg naroda koje su ga oblikovale, čuvale i vodile kroz vekove. U Vašim Svetim prethodnicima imali smo duhovnu utehu i podršku u zajedničkim poduhvatima za dobrobit našeg naroda. Želja nam je da ovu viševekovnu tradiciju rada na opštoj koristi nastavimo i s Vama, kao duhovnim Ocem i Arhipastirom svih nas, vernih čeda naše Svete Crkve. Uveren sam da ćemo u tom uzvišenom cilju imati Vaš Sveti patrijaraški blagoslov i saradnju.

Osim toga, poznata nam je ljubav i privrženost koju Vaša Svetost oseća prema srpskoj Kraljevskoj porodici, stoga smo uvereni da ćete nastaviti da nam pružate očinsku brigu i podršku, na isti onaj način kako su to radili Vaši prethodnici najsvetijih i blaženih uspomena usnuvši patrijarsi Pavle i Irinej”, naveo je Prestolonaslednik Aleksandar.