Поводом 24. годишњице почетка НАТО агресије на Југославију 1999. године, Њ.К.В. Престолонаследник Александар послао је поруку којом подсећа да свим невиним жртвама дугујемо да се овакви злочини никада не смеју заборавити.

„Двадесет четири године касније, сећамо се страшне агресије која се догодила током трагичних 78 дана 1999. године. Било је то време када је безумље заменило разум, и када су гласови добронамерних људи који су апеловали да се лудило оконча, били угушени бомбама. Акт терора, који нису одобриле Уједињене нације, донео је само огромну патњу невиним људима. Толико живота је изгубљено и уништено агресијом која је наметнута свим нашим грађанима, и која је оставила ожиљке који нас и данас подсећају на њу.

Сећање на ову агресију мора остати живо, никада не смемо заборавити све оне који су трагично пали као жртве овог лудила. Они увек морају бити у нашим мислима, нашим срцима и нашим молитвама. Дугујемо њима, али и нама, да се оваква трагедија више никада не понови“, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар у својој поруци.

Гостовање Њ.К.В. Престолонаследника Александра на Си-Ен-Ен-у, 1999. године

Гостовање Њ.К.В. Престолонаследника Александра на Си-Ен-Ен-у, 1999. године