Поводом предстојећег великог српског верског и народног празника Видовдана, Њ.К.В. Престолонаследник Александар упућује честитку Његовој Светости Патријарху српском Г. Порфирију, Српској православној цркви и свим грађанима Србије.

„Још један Видовдан је дошао, али осећања која сваки припадник српског народа гаји према овом дану остала су иста, непромењена, као што су била и у вековима иза нас. У нашој пребогатој историји, у обиљу значајних догађаја и датума које памтимо, тешко је издвојити било који други дан који носи толико снаге, симболике и значаја за наше национално биће као што је Видовдан.

Неки кажу да је на овај дан пре више од 6 векова српско царство пропало, и да ми данас славимо пораз, али они су у великој заблуди. Ми славимо вечни и непролазни дух нашег народа који траје и који је оличен у овом Свето мдану, који нас је чувао и водио кроз векове и бројна искушења и изазове. А многи од тих изазова десили су се управо на Видовдан.

На дан када наша црква и сви верници прослављају Светог мученика Кнеза Лазара и свете мученике српске, сећамо се како су сви ови јунаци нашег народа на данашњи дан 1389. године бранили Отаџбину у Косовском боју, i tad изабрали тежак али једини могућ пут узвишених врлина, моралности, поштења и части. Ишли су стопама свих српских средњовековних краљева и витезова пре њих, исто као што смо и ми Косовским заветом обавезани да чинимо, који су нам оставили Кнез Лазар и његови мученици. Кодекс витештва који су нам оставили у аманет је смерница народу Србије и данас, и у будућности.

Зато желим да овај празник протекне у миру, јединству и доброј вери. Српски народ мора да буде јединствен и сложан, можда више него икада. Данас се сећамо свих српских јунака и важних историјских догађаја који су се збили на овај свети дан, а било их је прилично, сећамо се српског Косова, и молимо се за њих. Морамо да чувамо и волимо своје породице, нашу Србију и увек у молитвама помињемо све погинуле хероје који су дали своје животе за отаџбину и наше идеале кроз историју. Живела Србија!”, изјавио је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.