Њ.К.В. Принцеза Катарина обратила се данас на свечаном отварању 20. Фестивала стваралаштва старијих особа „Златно доба“, који је у Југословенској кинотеци организован под слоганом „Додајте стваралаштво годинама“.

Ова јединствена и традиционална манифестација посвећена је слављењу и сведочењу стваралшатва људи у њиховој златној животној доби. Присутнима су се обратили и др Срђан Димитријевић, директор Геронтолошког центра Београда, г-ђа Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности Републике Србије, и г-ђа Александра Чамагић, секретарка за социјалну заштиту Града Београда.

„Драго ми је је што овај фестивал има традицију, што се успешно организује већ двадесет година. Дивно је видети да одржавате своју креативност и развијате је током година кроз музику, писање и сликање. Од оснивања моје Фондације одувек смо део наших активности посвећивали старима. Желим да знате да нисте заборављени и да ваша мудрост и животно искуство треба да буду путоказ младима.

Толико сте допринели свету у коме живимо и заслужујете искрену захвалност. Мој супруг Престолонаследник Александар и ја увек ћемо наставити да помажемо центрима за старе у Србији како бисмо старијима, који су увек у нашим срцима, учинили живот лепшим и радоснијим. Желим вам да будете здрави, срећни и радосни и радујем се сусрету следеће године на још једном фестивалу“, рекла је Принцеза Катарина.

У оквиру програма представљен је кратки филм „Јубилеј“ о Фестивалу „Златно доба“, а урученa су и признања: новинарска награда „Златна реч“, као и „Златни, сребрни и бронзани стих“ за троје најбоље пласираних такмичара на фестивалском поетском конкурсу. Принцеза Катарина је добитнике награда обрадовала и лепим поклоном – књигом о Њ. В. Краљу Петру II, уз цвеће за даме које су освојиле награде.