Њ.К.В. Принцеза Катарина посетила је данас Домове за децу “Дринка Павловић” и “Јован Јовановић Змај” у Београду и традиционално даривала ускршње пакетиће деци у тим домовима.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине обрадовала је децу у сиротиштима, дневним центрима и прихватилиштима за децу у Београду, Панчеву, Крагујевцу, Суботици, Алексинцу, Белој Цркви и Неготину. Сва деца у овим  домовима добила су ускршњи пакетић, у којем слаткиши и сокова, као и играчке, гардероба, ћебе, књига и ранац.

“Ускрс је празник којем се сви радују, посебно деца. Наша је жеља да радост празника поделимо са децом у домовима, да им доставимо поклоне и пружимо тренутке среће које ће памтити целог живота. Веома сам захвална свим људима добре воље који су нам се придружили и који нам помажу да донесемо радост у дечје домове и у срца деце без родитељског старања. Дечји осмеси најбоља су награда за оне који су им ту радост омогућили”, рекла је Принцеза Катарина.

Захваљујући Хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго, која ради под покровитељством Принцезе Катарине, за домове је обезбеђен и свечани ускршњи ручак у ком ће деца уживати заједно са својим васпитачима. Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине изражава велику захвалност и амбасадама Мјанмара, Кореје, Чешке Републике, Анголе, Мексика, Хрватске, Јапана, Турске, почасном конзулату Шри Ланке у Београду, господину Драгољубу Шапоњском, бившем конзулу Уганде, госпођи Микел Рид Карол, Мис Интернатионал Сједињених Америчких Држава, компанијама Житопромет – Млин, Wаikiki, Coca-Cola, Олимпиас книтинг Србија и Верополус, као и свима ван земље који су помогли деци.

Нажалост, због пандемије корона вируса, традиционални Ускршњи пријем за децу без родитељског старања, који се од 2001. године организује у Белом Двору, неће моћи да буде одржан. Али, Њихова Краљевска Височанства побринула су се да малишанима поклони буду достављени, да им и ове године празник буде испуњен радошћу, да знају да нису и никада неће бити заборављени.