Поводом Светског дана здравља, који се обележава 7. априла, Њ.К.В. Принцеза Катарина поручила је лекарима и медицинском особљу да истрају у херојској борби против корона вируса, а свим људима добре воље да се удруже и помогну, пре свега поштујући прописане мере и водећи рачуна о себи и својим најближима, како би се спречило ширење вируса.

Током дуге борбе против пандемије корона вируса, Фондација Принцезе Катарине, донацијама у вредности од преко миллион долара, помогла је болницама у Србији и Републици Српској, обезбеђујући преко потребну медицинску опрему и лекове, као и различитим институцијама и домовима за децу широм Србије, посебно на Косову и Метохији.

“У овим изузетно тешким и изазовним временима, главни циљ нам је да помогнемо и пружимо подршку онима којима је наша помоћ најпотребнија. Бити у могућности да помогнеш другоме, највећи је дар. Бескрајно сам захвална свим донаторима који су нам помогли да и у овим тешким тренуцима одговоримо на потребе и хитне захтеве болница, лекара и медицинских радника. Они су наши хероји!

Борба против опаког вируса се наставља. Уједнимо се и помозимо колико можемо. Позивам и Србе у дијаспори да не забораве своју домовину. Удружимо се и помозимо да сачувамо здравље. И да никада не заборавимо, да је здравље заиста највеће богатство”, поручила је Њ.К.В. Принцеза Катарина.