Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине донирала је преко потребну опрему за едукацију и отварање дечије библиотеке вртићу “Љоља” из Београда, у коме борави више од 160 деце.

Ову великодушну донацију обезбедила је породица Самараџија, у знак сећања на њиховог вољеног оца, покојног Петра Самарџију, путем хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага. Предшколска установа је добила полице за књиге, преко 100 књига, низ едукативних играчака, лаптоп, аудио-визуелни пројектор и велики екран. Породица Самарџија донирала је вртићу ову едукативну опрему у циљу отварања нове дечије библиотеке.

„Деца су наше највеће богатство и веома је битно да водимо рачуна о њиховом правилном развоју и едукацији од најранијег узраста. Захваљујући предивним људима из Чикага који су уз нас чак и у овим изазовним временима, срећна сам што деци можемо да обезбедимо безбрижно детињство, уз много игре, радости и смеха“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Руководилац, васпитачи, родитељи и деца вртића “Љоља” изразили су захвалност Њ.К.В. Принцези Катарини, хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго и породици Самарџија за њихову подршку.