Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine donirala je preko potrebnu opremu za edukaciju i otvaranje dečije biblioteke vrtiću “Ljolja” iz Beograda, u kome boravi više od 160 dece.

Ovu velikodušnu donaciju obezbedila je porodica Samaradžija, u znak sećanja na njihovog voljenog oca, pokojnog Petra Samardžiju, putem humanitarne organizacije Lajflajn iz Čikaga. Predškolska ustanova je dobila police za knjige, preko 100 knjiga, niz edukativnih igračaka, laptop, audio-vizuelni projektor i veliki ekran. Porodica Samardžija donirala je vrtiću ovu edukativnu opremu u cilju otvaranja nove dečije biblioteke.

„Deca su naše najveće bogatstvo i veoma je bitno da vodimo računa o njihovom pravilnom razvoju i edukaciji od najranijeg uzrasta. Zahvaljujući predivnim ljudima iz Čikaga koji su uz nas čak i u ovim izazovnim vremenima, srećna sam što deci možemo da obezbedimo bezbrižno detinjstvo, uz mnogo igre, radosti i smeha“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Rukovodilac, vaspitači, roditelji i deca vrtića Ljolja izrazili su zahvalnost Nj.K.V. Princezi Katarini, humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago i porodici Samardžija za njihovu podršku.