Њ.К.В. Принцеза Катарина данас слави рођендан, а њена рођенданска жеља је да се сви потрудимо да дамо свој допринос свету тако што ћемо пружати подршку и бити љубазни према својој породици и најмилијима, својим пријатељима, али и свим људима који нас окружују.

Њено Краљевско Височанство се срдачно захваљује свима који су јој упутили рођенданске честитке. Принцеза такође жели да сви људи широм наше планете живе у миру, да остану здрави и безбедни, да негују и цене живот и све драгоцене тренутке које нам он доноси, и да подржавају једни друге, зарад бољег света у ком сви живимо.

За свој рођендан, а у духу Светског дана љубазности који се обележава данас, Принцеза Катарина шаље следећу поруку: „Сваки чин доброте је снажан начин да се направи разлика, да се постави добар пример другима. То је начин да се донесе радост и срећа онима којима је то најпотребније. То је нешто што се дуго памти и лако преноси на друге.

Моја рођенданска жеља је да свако учини бар један чин доброте и љубазности дневно. Свако има моћ и способност да подари овај свој мали допринос свету. Молим се да сви користе моћ коју имају за добро. Молим се да користе своје гласове да шире љубав, а не мржњу.

Живот је изазован. Једноставан осмех, чин саосећања, љубазна реч и испружена рука помоћи могу да направе разлику у нечијем животу. Такође, не заборавимо да будемо љубазни према себи. Доброта и љубазност су дар који можемо дати и дар који примамо.“

На следећем линку можете погледати годишњи филм о активностима и донацијама Њ.К.В. Принцезе Катарине и Краљевске породице током претходне године:

Њено Краљевско Височанство наставиће да помаже нашој земљи и грађанима Србије и Републике Српске са истим ентузијазмом и снагом којом то чини свих протеклих година и да позива све да учине колико год могу да помогну свима који су у невољи, јер је живот бољи када свако, на сопственом примеру и сопственим искуством, спозна колико је велика радост давања другима.

Принцеза Катарина такође упућује искрену и срдачну захвалност свима који предано и неуморно подржавају њен труд и напоре да унесе позитивне промене у животима људи, кроз рад Лајфлајн хуманитарних организација у Чикагу, Њујорку, Торонту, Лондону и Атини, које су под њеним покровитељством више од 30 година, као и рад њене Фондације у Београду.