Nj.K.V. Princeza Katarina danas slavi rođendan, a njena rođendanska želja je da se svi potrudimo da damo svoj doprinos svetu tako što ćemo pružati podršku i biti ljubazni prema svojoj porodici i najmilijima, svojim prijateljima, ali i svim ljudima koji nas okružuju.

Njeno Kraljevsko Visočanstvo se srdačno zahvaljuje svima koji su joj uputili rođendanske čestitke. Princeza takođe želi da svi ljudi širom naše planete žive u miru, da ostanu zdravi i bezbedni, da neguju i cene život i sve dragocene trenutke koje nam on donosi, i da podržavaju jedni druge, zarad boljeg sveta u kom svi živimo.

Za svoj rođendan, a u duhu Svetskog dana ljubaznosti koji se obeležava danas, Princeza Katarina šalje sledeću poruku: „Svaki čin dobrote je snažan način da se napravi razlika, da se postavi dobar primer drugima. To je način da se donese radost i sreća onima kojima je to najpotrebnije. To je nešto što se dugo pamti i lako prenosi na druge.

Moja rođendanska želja je da svako učini bar jedan čin dobrote i ljubaznosti dnevno. Svako ima moć i sposobnost da podari ovaj svoj mali doprinos svetu. Molim se da svi koriste moć koju imaju za dobro. Molim se da koriste svoje glasove da šire ljubav, a ne mržnju.

Život je izazovan. Jednostavan osmeh, čin saosećanja, ljubazna reč i ispružena ruka pomoći mogu da naprave razliku u nečijem životu. Takođe, ne zaboravimo da budemo ljubazni prema sebi. Dobrota i ljubaznost su dar koji možemo dati i dar koji primamo.“

Na sledećem linku možete pogledati godišnji film o aktivnostima i donacijama Nj.K.V. Princeze Katarine i Kraljevske porodice tokom prethodne godine:

Njeno Kraljevsko Visočanstvo nastaviće da pomaže našoj zemlji i građanima Srbije i Republike Srpske sa istim entuzijazmom i snagom kojom to čini svih proteklih godina i da poziva sve da učine koliko god mogu da pomognu svima koji su u nevolji, jer je život bolji kada svako, na sopstvenom primeru i sopstvenim iskustvom, spozna koliko je velika radost davanja drugima.

Princeza Katarina takođe upućuje iskrenu i srdačnu zahvalnost svima koji predano i neumorno podržavaju njen trud i napore da unese pozitivne promene u životima ljudi, kroz rad Lajflajn humanitarnih organizacija u Čikagu, Njujorku, Torontu, Londonu i Atini, koje su pod njenim pokroviteljstvom više od 30 godina, kao i rad njene Fondacije u Beogradu.