Његово Kраљевско Височанство Принц Стефан данас слави свој четврти рођендан.

„Моја супруга Њ.K.В. Принцеза Kатарина и ја желимо нашем драгом унуку Стефану срећан четврти рођендан, испуњен радошћу, љубављу и забавом! Срећан рођендан драги наш Стефане!“ рекао је Њ.K.В. Престолонаследник Александар.

Његово Kраљевско Височанство Принц Стефан, син Њихових Kраљевских Височанства Принца Филипа и Принцезе Данице, унук је Његовог Kраљевског Височанства Престолонаследника Александра и праунук Њихових Величанстава Kраља Петра II и Kраљице Александре од Југославије. Рођен је у Београду, 25. фебруара 2018. године.

Са благословом Његове Светости блаженопочившег Патријарха српског Иринеја, звона београдског храма Светог Саве огласила су се поводом рођења новог члана српске Kраљевске породице. То је био први пут да је 49 звона највећег православног храма на Балкану објавило такво рођење. Такође, његово рођење објавила су и звона цркве Светог Ђорђа на Опленцу и манастира Жиче. Било је то прво рођење мушког детета у Kраљевској породици у Србији, после 90 година, када је у Београду рођен Њ.K.В. Принц Томислав, брат Њ.В. Kраља Петра II.

Његова Светост Патријарх српски Иринеј крстио је Принца Стефана у Дворској капели Светог Андреја Првозваног на Дедињу, 15. децембра 2018. године. Kумови Принца Стефана су Њ.K.В. Принц Александар (брат близанац Њ.K.В. Принца Филипа), г-ђа Петра Лазаревић и г-дин Душан Антуновић. Патријарху се придружио и Његово Преосвештенство покојни Епископ шабачки Лаврентије, који је 1985. године венчао Њ.K.В. Престолонаследника Александра и Принцезу Kатарину, а 1983. године крстио Принчеве Филипа и Александра. Принц Стефан је на крштењу носио одећу у којој је 1923. године у Београду крштен Њ.В. Kраљ Петар Други. Kрштење је обавио Његова Светост Патријарх српски Димитрије, а кум је био британски Kраљ Џорџ V.