Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Stefan danas slavi svoj četvrti rođendan.

„Moja supruga Nj.K.V. Princeza Katarina i ja želimo našem dragom unuku Stefanu srećan četvrti rođendan, ispunjen radošću, ljubavlju i zabavom! Srećan rođendan dragi naš Stefane!“ rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Stefan, sin Njihovih Kraljevskih Visočanstva Princa Filipa i Princeze Danice, unuk je Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra i praunuk Njihovih Veličanstava Kralja Petra II i Kraljice Aleksandre od Jugoslavije. Rođen je u Beogradu, 25. februara 2018. godine.

Sa blagoslovom Njegove Svetosti blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Irineja, zvona beogradskog hrama Svetog Save oglasila su se povodom rođenja novog člana srpske Kraljevske porodice. To je bio prvi put da je 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu objavilo takvo rođenje. Takođe, njegovo rođenje objavila su i zvona crkve Svetog Đorđa na Oplencu i manastira Žiče. Bilo je to prvo rođenje muškog deteta u Kraljevskoj porodici u Srbiji, posle 90 godina, kada je u Beogradu rođen Nj.K.V. Kraljević Tomislav, brat Nj.V. Kralja Petra II.

Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej krstio je Princa Stefana u Dvorskoj kapeli Svetog Andreja Prvozvanog na Dedinju, 15. decembra 2018. godine. Kumovi Princa Stefana su Nj.K.V. Princ Aleksandar (brat blizanac Nj.K.V. Princa Filipa), g-đa Petra Lazarević i g-din Dušan Antunović. Patrijarhu se pridružio i Njegovo Preosveštenstvo pokojni Episkop šabački Lavrentije, koji je 1985. godine venčao Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princezu Katarinu, a 1983. godine krstio Prinčeve Filipa i Aleksandra. Princ Stefan je na krštenju nosio odeću u kojoj je 1923. godine u Beogradu kršten Nj.V. Kralj Petar II. Krštenje je obavio Njegova Svetost Patrijarh srpski Dimitrije, a kum je bio britanski Kralj Džordž V.