Његово Краљевско Височанство Принц Стефан данас слави свој пети рођендан.

„Моја супруга Њ.К.В. Принцеза Катарина и ја желимо нашем драгом унуку Стефану срећан пети рођендан, испуњен радошћу, љубављу и забавом! Срећан рођендан драги наш Стефане!“ рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

Његово Краљевско Височанство Принц Стефан, син Њихових Краљевских Височанства Принца Наследника Филипа и Принцезе Данице, унук је Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра и праунук Њихових Величанстава Краља Петра II и Краљице Александре од Југославије. Рођен је у Београду, 25. фебруара 2018. године.

Са благословом Његове Светости блаженопочившег Патријарха српског Иринеја, звона београдског храма Светог Саве огласила су се поводом рођења новог члана српске Краљевске породице. То је био први пут да је 49 звона највећег православног храма на Балкану објавило такво рођење. Такође, његово рођење објавила су и звона цркве Светог Ђорђа на Опленцу и манастира Жиче. Било је то прво рођење мушког детета у Краљевској породици у Србији, после 90 година, када је у Београду рођен Њ.К.В. Краљевић Томислав, брат Њ.В. Краља Петра II.

Његова Светост Патријарх српски Иринеј крстио је Принца Стефана у Дворској капели Светог Андреја Првозваног на Дедињу, 15. децембра 2018. године. Кумови Принца Стефана су Њ.К.В. Принц Александар (брат близанац Њ.К.В. Принца Наследника Филипа), г-ђа Петра Лазаревић и г-дин Душан Антуновић. Патријарху се придружио и Његово Преосвештенство покојни Епископ шабачки Лаврентије, који је 1985. године венчао Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезу Катарину, а 1983. године крстио Принчеве Филипа и Александра. Принц Стефан је на крштењу носио одећу у којој је 1923. године у Београду крштен Њ.В. Краљ Петар II. Крштење је обавио Његова Светост Патријарх српски Димитрије, а кум је био британски Краљ Џорџ V.