Удружење Краљевина Србија, највећа невладина организација у Србији, а које је под покровитељством Њ.К.В. Престолонаследника Александра, прославило је у недељу 26. фебруара своју славу, Светог Симеона Мироточивог, приредивши свечани пријем у Белом Двору.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, због обавеза у иностранству, нису могли да присуствују свечаности, али је овом приликом прочитано поздравно писмо Његовог Краљевског Височанства. Догађају су присуствовали: Њ.Е. госпођа Силвија Давидоиу, амбасадорка Румуније у Србији, Њ.Е. г-дин Фатах Махраз, амбасадор Алжира у Србији са другим члановима дипломатског кора, представници Војске Србије, чланови Крунског савета, господа Предраг Марковић, Зоран Живановић и Дарко Спасић, делегација Равногорског покрета СРБИООРС, чланови политичког, културног и јавног живота Србије и бројни други гости.

Пре пријема, чланови Управног одбора Удружења присуствовали су ујутру светој Литургији у цркви Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду, коју је служио Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије уз саслужење Њихових Преосвештенстава Епископа марчанског Саве и хвостанског Алексеја са свештенством, и пресекли славски колач Удружења.

„Захваљујемо свим члановима Удружења на залагању и труду, на преданом раду у подршци Краљевској породици и на промоцији идеје уставне парламентарне монархије у Србији.

Својим трудом и радом дали сте велики допринос отклањању последица вишедеценијске негативне комунистичке пропаганде против Краљевске породице Карађорђевић, али је дуг пут још пред вама. Тај пут борбе за истину никада није лак, али је увек исправан и прави.

Залагање за бољу Србију је обавеза коју је сваки монархиста наследио од предака. Али, то није само заоставштина наших отаца, већ и нешто што се дугује будућим генерацијама. Ваша визија обнове монархије у Србији – поштовање наше славне традиције и њено уклапање у наслеђе савременог доба – учиниће нашу отаџбину бољим местом за живот свих њених грађана“, навео је Њ.К.В. Престолонаследник Александар у свом писму.

„Удружење Kраљевина Србија“ (KС) основала је група студената Београдског универзитета 2008. године, под првобитним називом „Kраљева омладина“. Удружење је основано као непрофитна, невладина и нестраначка организација, под покровитељством Њ.K.В. Престолонаследника Александра, са циљем обнове уставне парламентарне монархије у Србији. Та група младих људи, уверена да обнова уставне парламентарне монархије може да помогне Србији, успела је својим позитивним активностима да подстакне и младе и старе да им се придруже.

Због жеље многих старијих од 26 година да се придруже, „Kраљева омладина“ је од јануара 2010. наставила да делује као подмладак веће организације – „Удружења Kраљевина Србија“. Удружење је отворено за све, без обзира на политичку, националну или верску припадност. Чланство расте сваким даном, а тренутно Удружење броји више од 21.000 чланова и највећа је невладина организација у Србији.