Добротворно удружење Кристин Вујовић са протојерејом ставрофором Ђуром и протиницом Eн Крошњар, преко Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине и хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, обезбедило је шездесет пет нових кревета са душецима и постељинама за све кревете, као и нове јастуке и ћебад за Дом за децу Јован Јовановић Змај.

Укупна вредност донације је око 2,5 милиона динара. Администратори добротворног фонда Кристин Вујовић (Дона Вујовић, Роберт Вукас, Џин Вукас-Робертс и Даниел Вујовић) донирали су 25.000 америчких долара, а прота Ђуро и протиница Eн Крошњар уручили су личну донацију од 700 долара хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго, за набавку поменутих неопходних средстава.

„Веома сам захвална нашим људима у дијаспори, који настављају да прикупљају средства посебно у овим тешким тренуцима и да деци из домова пружају срећно и безбрижно детињство. Веома је важно да деца знају да су вољена и да су нам увек на првом месту“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Господин Зоран Милачић, директор Центра за заштиту новорођенчади, деце и омладине, изразио је захвалност у име особља и деце која бораве у овом дому.

„Од свог оснивања, Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине помаже деци у нашој институцији. Ова вишедеценијска сарадња обезбедила је нашој деци боље услове за одрастање и развој, отворила им нове могућности и подржала нас, васпитаче у ширењу обима услуга за децу и омладину. Радујемо се будућој сарадњи и новим заједничким акцијама“, рекао је господин Милачић.