Dobrotvorno udruženje Kristin Vujović sa protojerejom stavroforom Đurom i protinicom En Krošnjar, preko Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine i humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, obezbedilo je šezdeset pet novih kreveta sa dušecima i posteljinama za sve krevete, kao i nove jastuke i ćebad za Dom za decu Jovan Jovanović Zmaj.

Ukupna vrednost donacije je oko 2,5 miliona dinara. Administratori dobrotvornog fonda Kristin Vujović (Dona Vujović, Robert Vukas, Džin Vukas-Roberts i Daniel Vujović) donirali su 25.000 američkih dolara, a prota Đuro i protinica En Krošnjar uručili su ličnu donaciju od 700 dolara humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago, za nabavku pomenutih neophodnih sredstava.

„Veoma sam zahvalna našim ljudima u dijaspori, koji nastavljaju da prikupljaju sredstva posebno u ovim teškim trenucima i da deci iz domova pružaju srećno i bezbrižno detinjstvo. Veoma je važno da deca znaju da su voljena i da su nam uvek na prvom mestu“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Gospodin Zoran Milačić, direktor Centra za zaštitu novorođenčadi, dece i omladine, izrazio je zahvalnost u ime osoblja i dece koja borave u ovom domu.

„Od svog osnivanja, Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine pomaže deci u našoj instituciji. Ova višedecenijska saradnja obezbedila je našoj deci bolje uslove za odrastanje i razvoj, otvorila im nove mogućnosti i podržala nas, vaspitače u širenju obima usluga za decu i omladinu. Radujemo se budućoj saradnji i novim zajedničkim akcijama“, rekao je gospodin Milačić.