Њ.K.В. Престолонаследник Александар упутио је честитке грађанима и Влади Републике Српске поводом предстојећег Дана државности и крсне славе – Светог првомученика и архиђакона Стефана.

„Влади и свим грађанима Републике Српске од срца честитам Дан државности Републике Српске и Kрсну славу.

Током свог живота много сам путовао, посетио сам многе земље, а и живео у иностранству, далеко од отаџбине. Сва та места су лепа, али када смо, после деценија нежељеног изгнанства, моја породица и ја најзад дошли у Србију 2001. године, коначно сам могао да кажем да сам код куће, да сам тамо где припадам, на своме. Постоји само још једно место на свету где, поред Србије, могу да кажем да имам исти тај осећај, а то дивно место је Република Српска.

Дрина никада није била и никада неће бити граница, јер када постоје љубав, поштовање и нераскидиве везе, границе никада не може ни бити. Стога упућујем најтоплије и најискреније поздраве нашој браћи и сестрама у Републици Српској. И у најтежим временима увек сте били чврсти у чувању и очувању српског идентитета и традиције и поштовању вековних завета наших предака, да негујемо и бранимо слободу, част и достојанство као једно од највећих блага нашег народа. То је нешто што чините данас, а преносиће се и на будуће генерације. Идеали слободе који су уткани у саму срж нашег народа, су темељ на коме и данас стоје и Република Српска и Србија, и стајаће и у временима која долазе.

Свим грађанима Републике Српске желим добро здравље, сигурност, сваку срећу и благостање у личном животу. Желим Републици Српској успех и напредак“, рекао је Њ.K.В. Престолонаследник Александар.