Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar uputio je čestitke građanima i Vladi Republike Srpske povodom predstojećeg Dana državnosti i krsne slave – Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

„Vladi i svim građanima Republike Srpske od srca čestitam Dan državnosti Republike Srpske i Krsnu slavu.

Tokom svog života mnogo sam putovao, posetio sam mnoge zemlje, a i živeo u inostranstvu, daleko od otadžbine. Sva ta mesta su lepa, ali kada smo, posle decenija neželjenog izgnanstva, moja porodica i ja najzad došli u Srbiju 2001. godine, konačno sam mogao da kažem da sam kod kuće, da sam tamo gde pripadam, na svome. Postoji samo još jedno mesto na svetu gde, pored Srbije, mogu da kažem da imam isti taj osećaj, a to divno mesto je Republika Srpska.

Drina nikada nije bila i nikada neće biti granica, jer kada postoje ljubav, poštovanje i neraskidive veze, granice nikada ne može ni biti. Stoga upućujem najtoplije i najiskrenije pozdrave našoj braći i sestrama u Republici Srpskoj. I u najtežim vremenima uvek ste bili čvrsti u čuvanju i očuvanju srpskog identiteta i tradicije i poštovanju vekovnih zaveta naših predaka, da negujemo i branimo slobodu, čast i dostojanstvo kao jedno od najvećih blaga našeg naroda. To je nešto što činite danas, a prenosiće se i na buduće generacije. Ideali slobode koji su utkani u samu srž našeg naroda, su temelj na kome i danas stoje i Republika Srpska i Srbija, i stajaće i u vremenima koja dolaze.

Svim građanima Republike Srpske želim dobro zdravlje, sigurnost, svaku sreću i blagostanje u ličnom životu. Želim Republici Srpskoj uspeh i napredak“, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.