Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су почасни гости на прослави 25. годишњице Британске интернационалне школе синоћ у ​​Белом Двору.

Додели диплома и награда поводом Сребрне годишњице присуствовали су и Њихове Екселенције Амбасадори: Румуније, гђа Силвиа Давидоиу, Бугарске, г. Петко Колев Дојков, и Исламске Републике Пакистан, г. Шерјајр Акбар Кан, као и први секретар амбасаде Палестине г. Сами Назми А. Мана, као и други уважени гости.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар се обратио скупу и у свом говору, између осталог, је рекао: „25 година успешног рада је од великог значаја – то је значајнo достигнуће. А поготово када знамо који је то посао у питању – значајан и племенити рад на образовању младих. Сви добро знамо да без образованих људи нема будућности ниједне земље. Добра едукација је темељ сваке државе на свету и први и најважнији корак да се обезбеди сигурна будућност за сваког појединца, као и за друштво у целини.

Само уз добро образовање млади могу да постигну лични развој, остваре своје циљеве и изграде успешну каријеру, што је основа за стабилан и испуњен живот. Ви сте својим радом дали огроман допринос даљем животу ваших ученика.“

Његово Краљевско Височанство је такође пожелео управи школе много успеха у будућем раду и истакао традиционалну добру сарадњу коју Краљевска породица Србије има са Британском интернационалном школом у Београду, уз бројне реализоване заједничке пројекте. Заједно са директорком школе, г-ђом Александром Кесеровић, Престолонаследник је уручио дипломе најбољим ученицима и матурантима.

Британска интернационална школа (БИС) у Београду почела је са радом као Интернационална гимназија, коју су 1997. године суосновали Александра Кесеровић, професорка и професионални вокал, која је магистрирала музикологију на Универзитету у Београду, и покојни др Џонатан Рајдер из Калифорније. Као прва међународна средња школа у Србији на енглеском језику, БИС је била у могућности да прими децу дипломатског кора, страних пословних представника, као и домаћу децу заинтересовану за школовање на енглеском језику која желе да похађају универзитете широм света.

Током недавне политичке историје Србије, ИГ је успешно наставила са радом и то је довело до повећаног броја ученика, како су економска и политичка клима у Србији постајали стабилнији. Због тога се школа преселила на нову локацију 2003. године, отворила основну школу и променила име у Британска интернационална школа, које одражава нагласак на квалитет образовања које пружа.

Током своје историје БИС је променио неколико кампуса. Данас је школа распоређена у 4 кампуса – два основна и два средња.