Деца из београдских интернационалних школа, заједно са својим наставницима, придружила су се добротворној акцији „Деца помажу деци“ коју је пре више година започела Њ.К.В. Принцеза Катарина. Овај пројекат је започет са жељом Њеног Краљевског Височанства да деца у раном узрасту науче важност радости давања и да се подстакну да лично донесу поклоне у Двор, који ће бити предати њиховим угроженим вршњацима за предстојеће божићне празнике.

У оквиру едукативних и радосних посета Краљевском Двору данас су ученици имали прилику да обиђу дом Краљевске породице Србије, а поздравили су их Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина. Посете ће се такође наставити и другог дана овогодишњег пројекта „Деца помажу деци“.

Док су истовремено имали прилику да сазнају занимљивости о историји Краљевске породице Србије и Дворског комплекса, ученици су у Двор донели поклоне који ће бити уручени на традиционалним божићним пријемима у Белом Двору, 5. јануара 2023. године. Њихова Краљевска Височанства сваке године дочекују и обрадују преко хиљаду деце без родитељског старања, деце са инвалидитетом и социјално угрожене деце на овим празничним пријемима.

Престолонаследник и Принцеза су веома захвални ученицима и школама који су се свим срцем прикључили овој иницијативи да се угроженој деци донесе радост, а то су: Међународна школа Брук Хил, Немачка школа у Београду, Британска интернационална школа у Београду, Међународна школа у Београду, Руска школа и Гимназија „Милена Павловић Барили“.

Њихова Краљевска Височанства су поред поздрављања и разговарали са децом о значају даривања, а малишани су били веома узбуђени што ће лично упознати правог принца и принцезу.

„Веома сам поносна и захвална свој дивној деци из интернационалних школа у Београду, као и њиховим наставницима и школама, што су подржали наш добротворни пројекат „Деца помажу деци“. Иако су тако млада, ова деца су показала да имају свест и саосећање да помогну својим угроженим вршњацима и донесу им најдрагоценији дар који могу да добију – сазнање да нису заборављени и да су вољени.

Чврсто верујем да деца треба да уче радост давања од најраног доба, као што су и моји родитељи мене учили, на сопственом примеру, а најбољи начин да то науче је кроз сопствено учешће, тако што ће се сами укључити и дати допринос. Чинећи то у младости, постаће добри људи када порасту“, изјавила је Њ.К.В. Принцеза Катарина.