Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина веома су захвални и срећни што и ове године настављају традицију доношења радости деци за божићне празнике, као што су радили много пута у годинама иза нас. Божићни поклони за децу у Србији и Републици Српској, обезбеђени донацијама Хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, стигли су у Краљевски комплекс.

Њихова Краљевска Височанства су веома захвална великодушним донаторима и добротворима Лајфлајн Чикага, као и члановима одбора ове хуманитарне организације, који су и ове године омогућили угроженој деци да осете радост и љубав божићних празника. Захваљујучи њиховој подршци, Престолонаследник и Принцеза ће и ове године одржати божићне пријеме у Белом Двору за преко хиљаду деце без родитељског старања, деце са посебним потребама и социјално угрожене деце. То је традиција коју су Њихова Краљевска Височанства започела одмах по повратку у отаџбину 2001. године.

Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага прикупља донације за куповину поклона за децу за божићне празнике, који се сваке године деле на пријемима у Белом Двору. Хиљаде поклона за предстојећи Божић стигло је у Краљевски комплекс и припрема се за празничне пријеме за децу. Као и сваке године, поклони укључују одећу, обућу, играчке, торбе са комплетима за хигијену и школски прибор.

„Не постоји ништа на свету драгоценије од осмеха на лицу детета, које добија овај изузетни дар – сазнање да није заборављено. Када човек зна да је њен или његов труд донео тај осмех, то је највећа награда на свету. Нема веће сатисфакције од тог посебног осећаја у срцу да је нечији живот учињен бољим, и тада сте заиста искусили шта је радост давања.

Захваљујући подршци донатора и дивних људи из Лајфлајн Чикага који настављају традицију подршке нашој деци свих ових година, мој супруг и ја се радујемо што ћемо поново обрадовати више од 1.000 деце. Свима њима веома смо захвални што су омогућили да најмлађима донесемо дух Божића и оплеменимо њихово детињство. Наша деца увек морају да знају да су вољена. Немамо право да их икада заборавимо, или да занемаримо тренутак када им можемо пружити прилику да добију овај посебни дар“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Јелена Стевановић Јововић, потпредседница Лајфлајн Чикага, изјавила је: „Нема ничег лепшег на овом свету од дечјег осмеха среће и наде, а посебно у ово најсветије и најблаженије празнично време. Захваљујем нашим изузетно великодушним донаторима на њиховој сталној подршци, нашим бројним волонтерима који су провели небројене дане пакујући хиљаде божићних поклона за децу и члановима нашег одбора Лајфлајн Чикага на њиховом неуморном труду и огромној посвећености.“