Удружење уметника Арт Линк одржало је синоћ свечану вечеру у Белом двору, која је била хуманитарног карактера. Повод је био успешан фестивал младих талената “Градови и уметници за природу”, који је организован у сарадњи Фондацијe за образовање и културу Pрестолонаследника Александра и Удружењa Арт Линк.

Фестивал је трајао од 15. јуна до 11. септембра ове године, организован је у Београду, Новом Саду, Голупцу и Пироту, а окупио је велики број како већ признатих уметника, тако и оних који су тек на почетку своје каријере. Осим промоције културе, дeо активности на фестивалу био је посвећен едукацији младих на тему очувања природе и рециклаже.

“Организацијом овог фестивала, омогућили сте овим младим људима да лакше започну свој пут у њиховој тежњи ка највишим достигнућима културе и уметности, и сигуран сам да ћемо у будућности за многе од њих још чути. Такође, дали сте прилику и многобројним љубитељима врхунске музичке уметности у Србији да уживају у наступима наших и иностраних извођача.

Изузетно ми је драго што је између моје Фондације за образовање и културу и удружења младих уметника АртЛинк започета сарадња и искрено верујем да је ово тек први корак у нашем будућем заједничком раду, за који сам сигуран да ће бити дуг и изузетно успешан. Свака врста подршке младим људима је увек добродошла и преко потребна. Моја Фондација својим дугогодишњим радом чува традицију мојих предака и носи моју личну визију – да се младима Србије омогући квалитетно образовање како би постигли лични развој, успешну каријеру и лично испуњење”, изјавио је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

АртЛинк је удружење уметника основано 2004, са идејом да окупи уметнике млађе генерације различитог уметничког израза, али и уметнике других генерација које везује идеја о стварању новог, модерног културног концепта са циљем да прикажу најбоља и највреднија остварења са ових простора кроз аутентичне уметничке форме и пројекте.