Udruženje umetnika Art Link održalo je sinoć svečanu večeru u Belom dvoru, koja je bila humanitarnog karaktera. Povod je bio uspešan festival mladih talenata “Gradovi i umetnici za prirodu”, koji je organizovan u saradnji Fondacije za obrazovanje i kulturu Prestolonaslednika Aleksandra i Udruženja Art Link.

Festival je trajao od 15. juna do 11. septembra ove godine, organizovan je u Beogradu, Novom Sadu, Golupcu i Pirotu, a okupio je veliki broj kako već priznatih umetnika, tako i onih koji su tek na početku svoje karijere. Osim promocije kulture, deo aktivnosti na festivalu bio je posvećen edukaciji mladih na temu očuvanja prirode i reciklaže.

“Organizacijom ovog festivala, omogućili ste ovim mladim ljudima da lakše započnu svoj put u njihovoj težnji ka najvišim dostignućima kulture i umetnosti, i siguran sam da ćemo u budućnosti za mnoge od njih još čuti. Takođe, dali ste priliku i mnogobrojnim ljubiteljima vrhunske muzičke umetnosti u Srbiji da uživaju u nastupima naših i inostranih izvođača.

Izuzetno mi je drago što je između moje Fondacije za obrazovanje i kulturu i udruženja mladih umetnika ArtLink započeta saradnja i iskreno verujem da je ovo tek prvi korak u našem budućem zajedničkom radu, za koji sam siguran da će biti dug i izuzetno uspešan. Svaka vrsta podrške mladim ljudima je uvek dobrodošla i preko potrebna. Moja Fondacija svojim dugogodišnjim radom čuva tradiciju mojih predaka i nosi moju ličnu viziju – da se mladima Srbije omogući kvalitetno obrazovanje kako bi postigli lični razvoj, uspešnu karijeru i lično ispunjenje”, izjavio je NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

ArtLink je udruženje umetnika osnovano 2004, sa idejom da okupi umetnike mlađe generacije različitog umetničkog izraza, ali i umetnike drugih generacija koje vezuje ideja o stvaranju novog, modernog kulturnog koncepta sa ciljem da prikažu najbolja i najvrednija ostvarenja sa ovih prostora kroz autentične umetničke forme i projekte.