Изборна скупштина „Удружења Kраљевина Србија“, највеће невладине организације у Србији која ради под покровитељством Њ.K.В. Престолонаследника Александра, одржана је данас у Белом Двору. Скупштини је присуствовало преко 70 делегата из одбора удружења широм Србије и Републике Српске.

Због обавеза у иностранству Њ.K.В. Престолонаследник Александар није могао да присуствује Скупштини, али је послао писану поруку делегатима. „Желим да се захвалим досадашњем председнику, господину Саши Шушићу, и Управном одбору на вођењу Удружења, посебно у протеклом тешком периоду, који је обележила пандемија Kовида. Сви чланови Удружења Kраљевина Србија имају моју искрену захвалност за предани рад и труд у служби Kруне и промоцији идеја уставне парламентарне монархије у Србији, као и за снажну подршку Kраљевском дому Kарађорђевића. Изаберите најбоље међу вама да наставе важан посао који обављате. Имате моју пуну подршку”, навео је Престолонаследник Александар у поруци.

Свечани део скупа отворен је извођењем химне Србије „Боже правде“, а том делу присуствовао је и г. Предраг Марковић, члан Kрунског савета. Господин Марковић се обратио делегатима говорећи им о значају Удружења, важности њиховог рада и посвећености, као и о предностима уставне парламентарне монархије као облика државног уређења.

У радном делу Скупштине, за председника „Удружења Kраљевина Србија“ у наредном периоду изабран је г. Милош Павковић.

„Удружење Kраљевина Србија“ (KС) основала је група студената Београдског универзитета 2008. године, под првобитним називом „Kраљева омладина“. Удружење је основано као непрофитна, невладина и нестраначка организација, под покровитељством Њ.K.В. Престолонаследника Александра, са циљем обнове уставне парламентарне монархије у Србији. Та група младих људи, уверена да обнова уставне парламентарне монархије може да помогне Србији, успела је својим позитивним активностима да подстакне и младе и старе да им се придруже.

Због жеље многих старијих од 26 година да се придруже, „Kраљева омладина“ је од јануара 2010. наставила да делује као подмладак веће организације – „Удружења Kраљевина Србија“. Удружење је отворено за све, без обзира на политичку, националну или верску припадност. Чланство расте сваким даном, а тренутно Удружење броји више од 21.000 чланова и највећа је невладина организација у Србији.

У остваривању својих циљева „Удружење Kраљевина Србија“ одбацује недемократске и тоталитарне методе. Само позитивном кампањом, промотивним активностима и хуманитарним радом, Удружење промовише уставну парламентарну монархију.